Ondanks slechte weersvoorspellingen heeft de Tour de Namur Cyclo, onderdeel van de Proximus Cycling Challenge, een behoorlijk zonnige editie achter de rug. Het nieuwe parcours viel in de smaak bij de fietsers in en rond Namen.

Met een nieuwe start en finish in het gezellige dorpje Andenne in de plaats van Jambes en een verschuiving op de kalender van zaterdag naar zondag sloeg de Tour de Namur een ietwat andere weg in. De Tour de Namur nam de deelnemers mee langs de mooiste verborgen plekjes in de omgeving van Namen, voor veel Vlaamse wielertoeristen onbekend en onbemind terrein. Ook de legendarische Citadel van Namen stond op het programma.

De doemvoorspellingen wat betreft het weer vielen uiteindelijk mee. De regen bleef zo goed als achterwege, terwijl het zonnetje zelfs regelmatig van de partij was in Namen. De deelnemers waren ook blij dat de kou niet zo erg was als gevreesd.

Het nieuwe parcours sloeg aan bij de wielertoeristen, waardoor zij al uitkijken naar de volgende manche in de Proximus Cycling Challenge. Die vindt volgende week plaats op 11 mei. Dan trekt het wielercircus naar Doornik voor de Grinta! Challenge, waar je 70 - 115 - 159 - 166 km kan afhaspelen op het stalen ros. Inschrijvingen zijn open!